אקדמיה
מודל 360 מעלות לעסקים בענף הקמעונאות
האטה במשק שהחלה בשנת 2014, משפיעה באופן מהותי וישיר על תחום הקמעונאות. ענף הקמעונאות עבר ועודנו עובר שינויים (לעיתים קיצוניים) אשר שוחקים את רווחיות הארגון וגורמים לבעליו לקחת על עצמו סיכונים רבים הכרוכים בניהול חנות, או רשת רווחית וצומחת, ובין היתר: התחרות שהולכת וגוברת, תנאי הסחר שהשתנו לרעה (עלייה דרמטית בדמי השכירות והניהול), ונאמנות הצרכנים שהולכת ופוחתת.
ניהול חנות או רשת בענף הקמעונאות, הפך לאתגר של ממש, וכדי לצלוח את הסיכונים, כמו גם את השינויים הרבים, יש לבחון היטב את ממשקי הארגון ולגבש אסטרטגיה מקצועית המשלבת תכנון, יישום והטמעת תהליכים חדשים, לצד התהליכים הקיימים בארגון.
"עץ השדה"- השמה עם שורשים, פתחה את מודל מודל 360 מעלות, המאפשר לעסקים מתחום הקמעונאות ליהנות מהאצת התהליכים והרווחים בארגון, וזאת על ידי בדיקה מקיפה ומקצועית של כלל הממשקים לרבות: התמהיל, התפעול, בעלי התפקידים, תנאי הסחר, דוחו"ת רווח והפסד ועוד. בסיום הבדיקה המקצועית יוגשו מסקנות והמלצות לעשייה יעילה ורווחית יותר, בטווח הקצר והארוך גם יחד.
כיצד פועל המודל של עץ השדה-
חברת עץ השדה מתמחה בין היתר, ביעוץ אסטרטגי מתחום הקמעונאות, התעשייה והמסחר. החברה הוקמה בשנת 2010 על ידי מיכל אייזיק - בעלת ניסיון, וותק ומוניטין רב מתחום הקמעונאות, מה שאפשר לה לפתח את מודל 360 מעלות ולאפשר לעסקים מתחום הקמעונאות למנף את פעילותם העסקית.
המודל בנוי משלושה שלבים:
שלב ראשון ( 12 שעות) – איסוף מידע הכולל דוחות רלוונטיים, סקירת בעלים, שיחה עם אנשי מפתח ובעלי תפקידים, תצפיות על החנויות, סקירה של ספק אסטרטגי וראיון עם 4 לקוחות מובילים.
שלב שני (20 שעות) - עבודה בפועל ברצפת המכירה בכל חנות - עבודה בתפעול, עבודה בקניינות, ועבודה אל מול הבעלי החנות או הרשת.
שלב שלישי- סיכום והגשת מסקנות
עץ השדה מסייעת בתכנון, יישום והטמעת תהליכים עסקיים באמצעות מודל 360 מעלות לעסקים בענף הקמעונאות, תוך מחוייבות לתוצאות – צרו קשר ויחד נתגבר על מכשולים ונמנף את הפעילות העסקית, בטווח הקצר והארוך גם יחד.
פיתוח מנהלים בעולם הקמעונאות
כל ארגון באשר הוא, דואג להעסיק מנהלים מקצועיים שיודעים: להגשים מטרות, להגיע לתוצאות המתבקשות, לזהות את היתרונות הטמונים בהם ובצוות העובדים אותו הם מובילים, להנהיג מבלי להתנשא, ליצור מחוייבות ואחריות אישית, להיות קשובים, לויאליים וכאלו שמאמצים את ערכי הארגון אל ליבם ודואגים להתקדמות והתפתחות הארגון.
מלאכת הניהול היא מאתגרת ומורכבת כאחד ועל מנת להשריש במנהל את היתרונות הניהוליים לו הוא זקוק, יש להפרות אותו באמצעות הכשרות וסדנאות מגוונות, המוענקות לו במהלך עבודתו היום יומית.
חטיבת פיתוח מנהלים בעולם הקמעונאות-
חברת עץ השדה מעניקה ללקוחותיה הכשרות וסדנאות לפיתוח מנהלים ועובדים מתחום הקמעונאות. ההדרכות בחברה פותחו על בסיס הצרכים המשתנים בעולם הקמעונאות והשפעתם על ההון האנושי בארגון.
מה כוללות ההדרכות בחטיבת פיתוח המנהלים:
הגדרת המושג נאמנות – נאמנות לארגון לצד נאמנות ללקוח
ניהול זמנים נכון ועמידה ביעדים
המנהל כמדריך חונך – דוגמא אישית ו- "עין פקוחה"
מתן כלים לביצוע ראיון אישי יעיל ואפקטיבי
מתן כלים לקליטת עובד חדש בארגון ברמה המקצועית והחברתית
מתן כלים להתמודדות עם שחיקה בתפקיד
זיהוי עובדים בנקודות צדק בעייתיות
הכרת הגבולות – מניעה וקונפליקטים
חברת עץ השדה מתמחה באיתור, גיוס, אבחון, ייעוץ אסטרטגי והשמת עובדים בתחום הקמעונאות, התעשייה והמסחר. צרו עימנו קשר ונשמח ללוות גם אתכם בתהליכי גיוס ופיתוח מנהלים לטובת הארגון והעובד גם יחד.